www.greckokat-sabinov.sk
Filiálka Šar. Michaľany
Liturg. čítania na každý deň
Skupiny článkov
TV LOGOS – naživo
Grk. teolog. fakulta v Prešove
Redakcia časopis SLOVO
SLOVO PROMO VIANOCE
Kníhkupectvo ZACHEJ

 

– stretnutie s prvoprijímajúcimi tento týždeň nebude


            – možná kapacita obsadenosti chrámu je podľa novej vyhlášky do 100 ľudí v režime OP (očkovaní, prekonaní do 90 dní – skrátenie tejto doby zo 180 dní na 90 dní platí od 19.1.). Sv. liturgii sa môžu zúčastniť aj tí, ktorí majú potvrdenie od lekára, že nemôžu byť očkovaní a majú platný PCR alebo antigénový test – všetky doklady je potrebné mať pri sebe. Na sv. liturgie môžu prísť aj deti do 12 rokov a 2 mesiace aj bez očkovania, či testu.

Na sv. liturgie sa už nebude zapisovať a nie je potrebný ani zoznam účastníkov, čiže už nemusíte nosiť papieriky so svojim menom a tel. číslom. Naďalej je potrebné mať pri sebe doklad o očkovaní, či prekonaní covidu.


 – keďže 19.2. bude prvá zádušná sobota, môžete si v sakristii obnoviť hramoty pre vašich zosnulých


– Slovenskí biskupi pozývajú veriacich na púť do Ríma, na ktorej chcú spoločne poďakovať za minuloročnú návštevu pápeža Františka na Slovensku (12.-15. september 2021). Audiencia pre slovenských pútnikov u Svätého Otca bude vo Vatikáne v sobotu 30. apríla 2022.

V ten istý deň plánujú slovenskí biskupi sláviť s pútnikmi spoločnú svätú omšu v Bazilike sv. Petra. Bližšie informácie budú zverejňované priebežne. Na púť je možné cestovať napríklad s katolíckou televíziou LUX, alebo sa zorganizovať v rámci vlastnej farnosti či spoločenstva, taktiež individuálnou formou. Pútnikov prosíme, aby sa zaregistrovali prostredníctvom stránky navstevapapeza.sk, a tak si rezervovali zadarmo lístky na audienciu. Aktuálne podmienky vstupu do Talianska možno nájsť na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí SR.

Tešíme sa na vás a spoločné stretnutie so Svätým Otcom.

Pozdravujú vás a žehnajú vám slovenskí otcovia biskupi. 

130687
Používateľov dnes : 72
Tento rok : 23921
Celkom užívateľov : 130687
Návštevy dnes : 219
Celkový počet náhľadov : 492474
Panoráma chrámu
Poštové schránky
Meno: x.xx@mosrzsabinov.sk
Heslo: ......................
Ako sa Vám páči stránka?
Cestovný poriadok SK
Počasie

Internet RÁDIO